Friday, December 14, 2012

JOB HUNTER paling manis :)

from the heart of cik myrha at 12/14/2012 12:16:00 PM
Reactions: 
0 comments Links to this post
Assalamualaikum sweeties :)


tersangatlah lama aku tak post
aku bukan menyendiri
tapi
sorok diri sendiri
ehhhhhhh?? :)



first of all,
aku minta maaf.
menghilang diri dari alam maya,
bukan disengajakan,
tapi menyahut tanggungjawab latihan industri & seruan thesis!
pagi, aku pergi kerja.
malam, aku ngadap thesis.
tengah malam, aku ngadap thesis lagi.
gagagagaga


now,
im graduated yaw!
im job hunter!!
anybody yang tahu vacancy untuk job hunter macam aku?? ;)
boley cadangkan :)


aku tersangatlah perlukan kerja,
dengan hasil titik peluh ku nanti,
boley lah aku belanja nyawa-nyawaku,
boleylah aku membahagiakan hawa nafsu beli dan belah ku,
paling penting,
wajib lah aku menyimpan untuk hari bersejarah dan hari tuaku :)
hohoho


aku dapat call for interview semalam,
tapi aku membatalkan niat langkah ku,
apatah lagi akal dan minda ku untuk hadir,
kenapa???
sebab gaji sedikit itu tidak mampu untuk hidup di bandar besar,
andaikata,
syarikat tu dalam negeri aku,
aku majukan jua,
jika tidak,
aku hanya akan menghancurkan hasrat hati sendiri :(


aku bukan memilih,
tapi aku fikir untuk masa depan gemilang ku,
itu bukan rezeki,
itu bukan jalanku,
aku percaya,
ALLAH ade rancangan hebat untuk aku :)
aku teruskan usaha, doa & tawakal.
kelihatan klise di situ,
tapi itu karma hidup bukan?


aku,
mahu bahagiakan nyawa-nyawaku,
aku pingin cinta-cinta hatiku bahagia puas melihat kejayaan ku,
aku ingin bagi semua kepada kesayangan-kesayangan ku,
ya, kesemuanya yang dipinta,
biar kesayangan-kesayangan ku senyum selalu,
kerana,
senyum itu yang aku mahu! :)


wassalam.



million thanx for reading :) do comment above sweeties :)

Monday, August 29, 2011

HARI RAYA DATANG LAGI :)

from the heart of cik myrha at 8/29/2011 08:01:00 AM
Reactions: 
4 comments Links to this post
assalamualaikum sweeties :)





ramadhan mubarak akan meninggalkan kita :(
it is so fast kan?
maghrib nanti syaitan akan dilepaskan dari belenggu!
ohhhhh!
semoga kita berada di bawah hidayah Allah :)
amin :)

hari ni aku pulang ke kampong :)
alhamdulillah.
syawal datang lagi
tak sabar nak jumpa sanak saudara
dan menziarahi ke pusara arwah atok,aki & nenek
*sobsobsobsob*

eh!
selamat hari merdeka juga ye MALAYSIAN! :)
merdeka raya untuk tahun 2011 :)
drive carefully for those yang berkenaan


Happy Eid Mubarak to my handsome and gorgeous buddies :)
May everyone have a joyful Hari Raya with lots of lemang and rendang
have a happy holiday filled with generosity and love 

*seronok nya kalau dapat raya dengan awak*






































































take care ye sweeties :)





million thanx for reading :) do comment above sweeties :)

Thursday, August 25, 2011

it's about today :)

from the heart of cik myrha at 8/25/2011 11:17:00 AM
Reactions: 
1 comments Links to this post
assalamualaikum sweeties :)




hari khamis
25 ogos 2011
aku tak bangon sahur
huh!
eh,aku bangon.
tapi tak sempat sahur
*sigh*


sedihkan?
uhhhhh.my jantung hati pon tak bangon.
sweet kah begitu?
tidak langsung hakikatnya
kerana meninggalkan suruhanNYA
*sigh*


mak cuti hari ini dan esok 
nak buat kuih raya :)
yeayyyy :)
seronok 
nak tambahkan koleksi yang sedia ada :)
kuih raya yang dulu
hampir habis kami kerjakan
oke.sangat melampau! :)


maybe aku akan ke kuantan lagi :)
menemani adik aku membeli kelengkapan raya :)
teman ke menyibuk?
ohhhh.kasi happening sebenarnya :)
harap tiada mata yang jeling kat aku -.-
handsome sangat ke adik teruna itu?


oke.mahu tolong mak buat kuih :)
take care sweeties :)





















million thanx for reading :) do comment above sweeties :)

Wednesday, August 17, 2011

wordless wednesday

from the heart of cik myrha at 8/17/2011 06:37:00 PM
Reactions: 
1 comments Links to this post
assalamualaikum sweeties :)















































take care sweeties :)





million thanx for reading :) do comment above sweeties :)

Monday, August 15, 2011

MEMO :)

from the heart of cik myrha at 8/15/2011 12:36:00 AM
Reactions: 
2 comments Links to this post
assalamualaikum sweeties :)




aku jumpe video sweet :)
aku suke :)
aku mahu kongsi :)
mari dengar :)










harap kalian suka
yuna lagi suka :)

take care sweeties :)





million thanx for reading :) do comment above sweeties :)

Friday, August 12, 2011

biskut bunga cina! :)

from the heart of cik myrha at 8/12/2011 10:33:00 PM
Reactions: 
5 comments Links to this post

assalamualaikum sweeties :)




mak pesan kat qilah pagi tadi
'suruh kak long buat biskut'
pesanan itu aku terima selepas 'pengsan' sekejap :)
aku terpinga-pinga
eh,nak buat biskut ape yeh? :)


dalam benak fikiran,
tercetus idea comel! :)
apa kata aku buat biskut favourite! :)
yeaaaayy! :)


BISKUT BUNGA CINA :)
aku taip ni pon dah tersengih-sengih :)
aku minat sangat biskut ni! :)
sebab?

> biskut ni comel meh! :)
> anda akan tersenyum gembira selepas biskut ini menjengah ke lidah anda! 
> anda akan rasa seperti di CHINA town semasa menikmati biskut ini.kui3 :)
> bagi peminat tegar susu,anda pasti akan makan biskut ini sampai semput! :)
> biskut ni mahal kalau beli.baik buat sendiri.puas hati.sungguh :)
> biskut ni cepat masak! jimat masa :)



ehhhh..
over taip pulak kan :)
tangan aku duk sakit lagi ni :)
mana taknya,
aku punya adunan keras tadi!
arghhhhhhh!
nasib baik mak suruh tambah susu lagi:)
baru happy riang :)


tak awal sangat kan aku buat biskut raya? :)
kawan aku duk habaq,
berkulat lah biskut kau nanti! :)
kurang asam boboy taw :)
i semangat kobar-kobar ni :)


aku plan nak buat second round pulak :)
mak sedara aku dah tempah biskut ni 
dan tak lupa juga untuk afiq,adik aku 
afiq ni peminat tegar biskut bunga cina jugak :)
berjangkit dengan aku.haha.
kitorang selalu rebut-rebut biskut ni 
ouhhhhh!.kami sangat comel :)





















perkakas comel.thx buat tangan aku sakit :)



















kebiasaannya aku guna ceri merah :)




























































disebabkan kelupaan tentang ketiadaan ceri,aku cilok kismis + choco chips :)




















dan untuk sencond round nanti,
aku akan guna ceri hijau pulak :)
ni semua idea pelik aku yang dianggap serius 
betol-betol pulak adik aku beli warna hijau :)
yang penting biskut itu comel.haha :)




take care sweeties :)








million thanx for reading :) do comment above sweeties :)

Wednesday, August 10, 2011

wordless wednesday

from the heart of cik myrha at 8/10/2011 12:13:00 PM
Reactions: 
4 comments Links to this post
assalamualaikum sweeties :)





no matter what,i'll be by your side.sungguh.









million thanx for reading :) do comment above sweeties :)

 

sweet honesty Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting